2013 / 2014


            Dňa 26.10.2013 sa v Košiciach uskutočnilo 1. kolo Žiackej ligy spojené s Majstrovstvami VÚKABU kadetov a juniorov. Naši pretekári sa zapojili do oboch súťaží. V Žiackej lige nastúpili do bojov o medaile: S. Torhány, P. Štvartak, Š. Repko, M. Kišeľák a A. Sedláček. O postup na Majtrovstvá SR zabojovali M. Rovňák, I. Mesarčová a A. Tkáč. Sme radi, že si títo naši priniesli prvé bodíky do celkového hodnotenia TOP pretekárov klubu. Výsleky sú uvedené tu:

ŽIACKA LIGA - 1. kolo

1. miesto Michal Kišeľák kata
2. miesto Adam Sedláček kumite
3. miesto Štefan Repko kumite
 

Majstrovstvá VÚKABU kadetov a juniorov

3. miesto Ivona Mesarčová kumite
3. miesto Adam Tkáč kata + kumite

        Ples karatistov pri príležitosti 40. výročia založenia karate v Košiciach sa konal v GES Clube v Košiciach dňa 18.1.2014. Okrem odmenených najlepších pretekárov klubov za rok 2013, ktorým sa stala Ivona Mesarčová, bol odmenený pamätnou plaketou aj náš Shihan Imrich Bácskai za dlhoročnú prácu v hnutí karate. Obom odmeneným gratulujeme !!!


            Autobusom do Sniny sme sa spoločne s klubom "Zen shotokan karate do" vydali netradične dňa 2.2.2014 = v nedeľu. Okrem pretekárov dole uvedených a pár nadšených rodičov sa do busu vošli aj tréneri: Janura, Radi, Tresa (dosť podstatní) a rozhodcovia: Bácskai, Sedláček, Šula (zatiaľ na cestu tam :o) Aj keď hneď za Košicami nás autobus trošku vydymil, súťaž nakoniec dopadla na výbornú. Každý pretekár (až na Ľubora Pačaja, ktorý mal premiéru a prekvapujúco Miška Kišeľáka) si domov doniesol niesol aspoň jednu medailu. Samozrejme víťazom gratulujeme a najmä tým, ktorí si na stupňoch víťazov pýtali "dupľu" ;-) P. S. Keďže boli výsledky uspokojivé, rozhodcovia sa zmestili aj na ceste nazad :oD

ŽIACKA LIGA - 3. kolo

1. miesto Štefan Repko kumite
2. miesto Ivona Mesarčová kumite
  Štefan Repko kata
  Patrik Dziak kata + kumite
  Richard Grešák kata + kumite
3. miesto Ivona Mesarčová kata
  Viktória Brozová kumite

            Posledné kolo Žiackej ligy v sezóne 2013 / 2014 sa konalo opäť na tradičnom mieste SOUŽ v Košiciach dňa 15.2.2014. Naše farby hájili Ľ: Pačaj, J. Gajdoš, Š. Repko, M. Kišeľák, F. Halasz, A. Sedláček, I. Mesarčová, V. Brozová a P. Dziak. Za podpory trénerov M. Tresu a J. Radiho a Ľ. Januru sa naši pretekári v konkurencii nestratili a získali pre klub pár medailí - viď tabuľka. Celkovo náš klub obsadil 13. miesto z 2O klubov.

ŽIACKA LIGA - 4. kolo

1. miesto Patrik Dziak kata
2. miesto Patrik Dziak kumite
3. miesto Ivona Mesarčová kumite
  Filip Halasz kumite
  Michal Kišeľák kata
  Štefan Repko kata + kumite
  Viktória Brozová kumite

         Dňa 10.5.2014 sa v Košiciach na SOU železničnom uskutočnila najdôležitejšia súťaž pre deti a mládež - Majstrovstvá VÚKABU. Za náš klub nastúpili do bojov o medaile Štefan Repko, Richard Grešák, Leon Tóth, Bernadetta Gajdošová, Erik Bobenič, Filip Halász, Filip Gajdoš, Ľubor Pačaj, Viktória Brozová a Michal Kišeľák. Za podpory trénerov M. Bácskaiovej, M. Tresu a ich asistenta P. Dziaka si vybojovali postup na majstrovstvá Slovenska nasledovní pretekári:

MAJSTROVSTVÁ VÚKABU 2014

Štefan Repko kumite
   
   
   
Štefan Repko kata
Michal Kišeľák kata
Viktória Brozová kumite
   
Filip Gajdoš kumite
   
   
   

Všetkým postupujúci gratulujeme a ostatným ďakujeme za vzornú reprezentáciu klubu !!! 


                Dňa 17.6.2014 nastúpili skúšobní komisári Imrich Bácskai a Jozef Sedláček (za pomoci trénerov Romana Šulu a Martina Tresu) a preskúšali našich cvičencov od A- Z. Veruže bolo čo robiť, veď vyšší opasok si treba zaslúžiť poctivým  = maximálnym výkonom. Ale všetci boli pripravení a tak sa v našom klube opäť začiatkom novej sezóny rozžiaria nové farby opaskov. Gratulujeme!


            Klubová členská schôdza sa uskutočnila dňa 19.6.2014 na ZŠ Tomášikova v Košiciach. Ako každoročne náš riaditeľ za prítomnosti prezidentky klubu zhrnul športové, ekonomické a tréningové výsledky a odovzdal nasledovné ocenenia: 

JUGO FAMÍLIA

rodina Kišeľáková

JUGO STAR

Filip Halász

TOP PRETEKÁR 2013 - 2014

Štefan Repko

10 rokov klubu, odmena trénerom

Miroslava Bácskaiová, Jozef Sedláček, Roman Šula, Jozef Radi, Martin Tresa, Ľubomír Janura


            Na skúškach technickej vyspelosti VÚKABU sa z našich cvičencov zúčastnili Adam Tkáč a Ján Teodor Gajdoš. Obaja poctivo trénovali a tak skúšky zvládli úspešne. V klube nám pribudli nové hnedé opasky - konkrétne dva krát 2. kyu . Gratulujeme!!!


            Od pondelka 28.7. až do soboty 2.8.2014 sme svoje pôsobenie presunuli do lona divokej východniarskej prírody. Na letnom sústredení po minuloročnej prestávke sme sa opäť zišli v Zlatej Idke. Tohto roku to bolo také rodinné stretnutie, veď aj rodičia sú karatisti a tak si mohli na vlastnej koži zmerať sily so svojimi ratolesťami. Týždeň prebehol ako nič, okrem tradičných doobedňajších tréningov v kimone a poobedňajších kumite tréningov v teplákoch nám program spestrili majstri: Miro Bakoš = Pa Kua a čínske bojové umenia + Jožko Borza = Jiu Jitsu. Po večeri sme sa učili nové kata no a posledný deň nás čakala už tradičná súťaž Summer cup pre všetky vekové kategórie. Okrem toho sa do programu zmestila aj posilka a bazén a vedomostná súťaž o karate "JUGO BUBO". Vraj bolo fajn, takže do novej sezóny už poniektorí vstúpia pripravení ... ;o)


 

Rok: 
2013