2009 / 2010


    Sezónu 2009 - 2010 sme začali netradične hneď 1. kolom Slovenského pohára kadetov a juniorov v Sabinove 13.9.2009. Na naše veľké prekvapenie sa z našich pretekárov (Domino Benko, Paťo Dziak a Jano Garbera) zadarilo posledne menovanému. Aj napriek tomu, že sa sezóna iba rozbieha, vyhral Jano svoju kategóriu !!! Gratulujeme !!!


    Hneď o dva víkendy potom, 26.9.2009 sa uskutočnilo aj 2. kolo tejto súťaže. Zúčastnili sa ho iba D. Benko a P. Dziak, ktorí boli ostrašení. Avšak nepodarilo sa im napodobniť Garberov výkon z prvého kola a domov si priviezli iba narazený Paťov palec na nohe :o(


    6. ročník našej klubovej - srdcovej - súťaže JUGO CUP 2009 sa konal v sobotu 3.10.2009 u nás v telocvični. Hneď na úvod riaditeľ súťaže spolu so starostom MČ Košice - sídl. Ťahanovce JUDr. Cyrilom Betušom a riaditeľom ZŠ Juhoslovanská 2 v Košiciach vyhodnotil predošlý ročník súťaže " Žiacka liga VÚKABU " , do ktorej je zapojený aj JUGO CUP. Aj medzi víťazmi jednotlivých kategórií sme mali svojich:

  Natália Sejnová (kata st. ž. zač. + kumite st.ž. zač. +45 kg)
  Dominika Kissová (kumite ml.ž.pokr. +40 kg)
  Jakub Sedláček (kumite ml.ž. zač. +40 kg)

    Okrem známych tvárí zo ZŠ Juhoslovanská sa ho zúčastnili po prvý krát aj cvičenci zo ZŠ Tomášikova. A nenechali sa zahanbiť. Ivonka Mesarčová, ktorá sa prvý krát zúčastnila súťaže vyhrala 3. miesto v kata. Ale aj ostatní naši zverenci si " mákli " a pre klub získali krásne 3. miesto v celkovom hodnotení. Dokonca v kategórii družstiev sme skončili ako prví !!! Za tento úspech ďakujem všetkým pretekárom, ale aj kaučom: Maťovi Tresovi, Mati Mariščákovej a Julovi Evelleyovi, všetkým pomocníkom a sponzorom. A na záver tabuľka umiestnení našich " NAJ ":

kumite ml.ž. zač. -40 kg Samuel Tresa
kumite st.ž. zač. +45 kg Natália Sejnová
kumite kadeti +60 kg Šimon Forrai
kumite kadetky +50 kg Zuzana Forraiová
kumite družstvá ml.ž. BRH R. Radiová, B.+B. Hroncové
   
kumite ml.ž. zač. -35 kg Ján Teodor Gajdoš
kata dievčatá Katarína Teodora Gajdošová
kata družstvá žiačky R. Radiová, B.+B. Hroncové
   
kumite ml.ž. zač. +40 kg Jakub Sedláček
kata dievčatá Ivona Mesarčová
kata st.ž.pokr. Tomáš Marcinko
kata kadeti Šimon Forrai
kata kadetky Zuzana Forraiová
kumite chlapci -32 kg Adam Sedláček
kumite dievčatá +30 kg Radka Radiová

    10.10.2009 sa u "Unionistov" konali Majstrovstvá VÚKABU kadetov a juniorov. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo nadviazať na dobrý začiatok sezóny, pretože v týchto starších vekových kategóriách sme už dlhšie nedosiahli na žiaden stupienok víťazov. Tento krát sme si to však vynahradili. Veď výsledky hovoria sami za seba:

   
Július EVELLEY kata juniori
   
Šimon FORRAI kata kadeti
Šimon FORRAI kumite kadeti -70 kg
Karol BARKOVSKÝ kumite juniori -61 kg
Karol BARKOVSKÝ kata juniori
Ján GARBERA kumite juniori -76 kg
   

Škoda len, že aj Domino Benko a Paťo Dziak, ktorí boli ostaršení, neuspeli. Tréneri povedali, že chýbala kondička ...  POZOR !!! Začneme makať !!!


    17.10.2009 netradične sa na Kachikan Cup do Nitry vybrala naša výprava v zložení: Sensei Bácskai (hl. rozhodca súťaže), J. Garbera st. (coach), D. Benko, P. Dziak a J. Garbera ml. Posledne menovaný ako sa ako jediný umiestnil na medailovej pozícii - v kategórii kumite vyhral 2. miesto, čo na medzinárodnú súťaž je pekný úspech. Škoda len, že v ten istý deň bolo aj 1. kolo SP seniorov v Banskej Bystrici a tak juniorská konkurencia bola neúplná. Uvidíme na MSR v Poprade!


    Do Prešova na druhé kolo Žiackej ligy VÚKABU - PREŠOVSKÝ POHÁR - sme sa na autách vypravili v sobotu 21.11.2009. Všade naokolo zúrila chrípka a to sa odzrkadlilo aj na početnosti našej výpravy. Z 12 pretekárov sa viac darili tým starším, aj keď napr. Ivonka Mesarčová skončila na bodovanom 4. mieste a Katka Piptová nepochopiteľne prehrala po fantastickom výkone hneď v prvom kole kata. Najväčšiu radosť nám urobili Samko Tresa, Šimon Forrai a Zuzana Forraiová, ale aj sestry Hroncové a Katka Gajdošová v družstvách. Celkovo sme obsadili 8. miesto (chýbali nám ohnivká ako bratia Sedláčekovci, Radka Radiová - ktorí boli chorí). A tu sú oficiálne výsledky:

1 Šimon Forrai KATA kadeti
Zuzana Forraiová KATA kadetky
Zuzana Forraiová Kumite kadetky +50 kg
Samuel Tresa kumite ml. ž. zač. -40 kg
2 Katarína Gajdošová KATA družstvá
Beátka Hroncová KATA družstvá
Bibka Hroncová KATA družstvá
Šimon Forrai kumite kadeti +60 kg
3 Katarína Gajdošová Kumite družstvá ml. ž. BRH
Beátka Hroncová Kumite družstvá ml. ž. BRH
Bibka Hroncová Kumite družstvá ml. ž. BRH
   

    1. kolo Slovenského pohára detí a žiakov sa uskutočnilo opäť v Prešove. Plní nádejí sme sa znovu autami vydali do susedného mesta. Tento krát sa nám však až tak nedarilo. Body z prvého kola si síce domov odniesli M. Baňas, D. Kissová, D. Benko (predviedol výborný výkon - prehral na kontakty o 3. miesto) a Bibka Hroncová. Ale len Radka Radiová si domov doniesla bronzovú medailu v kumite. Musíme však skonštatovať, že toto kolo bolo poznačené okrem slabších výkonov našich pretekárov aj slabým výkonom rozhodcov :o(


    12.12.2009 sa v Porade v novej hale "Aréna Poprad" konali Majstrovstvá Slovenska kadetov a juniorov. Našu výpravu tvorili štyria postupujúci: Šimon Forrai, Karol Barkovský, Július Evelley a Ján Garbera; jeden kauč: Jožko Sedláček a jeden rozhodca: Ing. Imrich Bácskai. Súťaž bola organizačne dobre zvládnutá (až na tú dlhšiu kultúrnu vložku) výprava bola v pohode, ale aj napriek všetkým pozitívam sme neuspeli - aj keď sme všetci v kútiku duše čakali aspoň 1-2 medailičky. Šimon sa zakýval hneď na začiatku kata, pre Karola to boli prvé majstrovstvá, Julo po dvoch rokoch opäť súťažil a naša nádej Jano nemal svoj deň. Bohužiaľ, pred súťažou sa musí ladiť forma a snáď až na Karola sa ďalším nepodarilo dostať na každý tréning :o( Neostáva nič iné, ako sa pripravovať na Memoriál Michala Bozogáňa v januári 2010.


    Ani sme sa nenazdali, až už tu máme rok 2010 a s ním aj 3. ročník (súťaže kumite) Memoriálu Michala Bozogáňa. Na súťaži sme mali zastúpenie jednak súťažiacimi a jednak aj rozhodcami, keď Sensei Bácskai bol hlavným rozhodcom súťaže a ako Sudca sa v rozhodcovskom zbore objavil po prvý krát aj pán tréner Jožko Sedláček. O medaile bojovali D. Kissová, J. Garbera, P. Dziak, M. Baňas, Z. Forraiová, S. Tresa, D. Benko a J. Sedláček. Medaila unikla len o vlások Samkovi Tresovi a Dominikovi Benkovi, ktorí prehrali v repasáži súboje o tretie miesto (musíme povedať, že v ozaj nabitých kategóriách - až 30 pretekárov). Najviac nás (a aj ocka) prekvapil a potešil Jakub Sedláček, keď vo svojej kategórii ml. žiaci +40 kg obsadil 3. miesto. GRATULUJEME !!! Poďakovanie však patrí aj kaučom Julovi Evelleyovi, Maťovi Tresovi a Jožkovi Radimu.


    Na 3. kolo Žiackej ligy sme sa 7. februára 2010 vypravili do Vranova nad Topľou len v oklieštenej zostave z dôvodu chrípkovej epidémie a nepriaznivého počasia (snehu viac než požehnane). Na tejto súťaži nás reprezentovalo 10 pretekárov, z ktorých len Adam Sedláček neuspel. Tí ostatní nám však urobili veľkú radosť, keď v konečnom výsledku hodnotenia klubov sme sa umiestnili na 4. miest spolu s domácim klubom MŠK Vranov, len jeden bodík za druhými TJ Metropol a KK Union Košice (a 4 body za víťazom). Je veľká škoda, že neštartovali naše horúce želiezka ako napr. Šimon Forrai, či súrodenci Sejnoví a Jakub Baločko. Určite by získali aj tie zvyšné body a hádam by sme historicky prvý krát vyhrali !!! Vyzdvihnúť musíme najmä výkon Ivonky Mesarčovej zo ZŠ Tomášikova, ktorá si domov odniesla až 4 medaile, ale aj Bibku Hroncovú či Radku Radiovú s troma medailami. Na druhej strane musíme pochváliť celú našu výpravu počnúc pretekármi, kaučami (Roman Šula, Jožko Sedláček a Maťo Tresa) a končiac rozhodcami (Sensei Bácskai a Jožko Radi). No a tu si môžete pozrieť naše výsledky:

Meno Kata Kata-Dr. Kumite Kumite-Dr.
Ivonka Mesarčová 2.m. 2.m. 3.m. 2.m.
Radka Radiová - 2.m. 1.m. 2.m.
Bibiana Hroncová - 2.m. 2.m. 2.m.
Zuzana Foraiová 2.m. - 1.m. -
Katka Gajdošová - - 2.m. -
Samko Tresa 3.m. - 1.m. -
Janko Gajdoš - - 2.m. -
Kristian Sabol - - 3.m. -
Jakub Sedláček - - 1.m. -

    V sobotu 10.4.2010 sa uskutočnil 2. ročník Šarišského pohára v Prešove. Naše farby hájil ako jediný Domino Benko, ktorý však ani na sekundu nezaváhal a v kumite získal zlatú medailu. Veľkou podporou mu bol jeho coach (alias Paťo Dziak), ktorý ho prišiel "morálne" podporiť. Gratulujeme!!!


    Ten istý víkend, len o deň neskôr, v nedeľu 11.4.2010 sa na tom istom mieste uskutočnili Majstrovstvá VÚKABU mládeže. Z početnej výpravy sa nám podarilo odniesť si domov aj postupujúcich na MSR. Okrem tých úspešných (viď tabuľka) musíme pochváliť aj ostatných, ktorí síce neuspeli, ale bojovali ako draci. Škoda len, že toto nasadenie nemajú aj na tréningoch, výsledky by boli určite lepšie.

Meno Kata Kata-Dr. Kumite Kumite-Dr.
Ivonka Mesarčová 3.m. - 3.m. -
Radka Radiová - 1.m. 2.m. 3.m.
Bibiana Hroncová - 1.m. - 3.m.
Beátka Hroncová - 1.m. - 3.m.
Katka Gajdošová - - 3.m. -
Samko Tresa - - 3.m. 3.m.
Martin Baňas - - - 3.m.
Jakub Sedláček - - - 3.m.
Adam Sedláček - - 3.m. -

        Náš pán tréner Imrich Bácskai sa v dňoch 27.4. - 3.5.2010 zúčastnil ako rozhodca spolu s repre výpravou Majstrovstiev Európy 2010 v Aténach. Slováci sa zo 40 krajín s jednou striebornou (kumite ženy) a jednou bronzovou medailou (kata ženy) umiestnili na 12. mieste.


        15.5.2010 sa v Topoľčanoch uskutočnili Majstrovstvá detí a mládeže. Za náš klub sa z 9 nominovaných pretekárov zúčastnilo súťaže 5: Ivonka Mesarčová, Kristián Saboľ, Bibka Hroncová, Radka Radiová a Katka Gajdošová. Posledné dve menované, na veľké potešenie trénerov Romana Šulu a Imricha Bácskaiho, získali bronzové medaile a tým z 59 zúčastnených klubov (cca 430 pretekárov) uchmatli celkové 29 miesto. Okrem Radky Radiovej, ktorá obhájila minuloročný bronz treba pochváliť všetkých a najmä našu vychádzajúcu hviezdičku "Ivonku". Gratulujeme !!! 


       Posledné kolo Žiackej ligy - Podvihorlatský pohár - sa konalo v Humennom 29.5.2010. Celú výpravu mala na starosti pani trénerka Mirka Bácskaiová, ktorá okrem rozhodcov (J. Sedláček a J. Radi) vzala na súťaž celkovo 12 pretekárov, ktorí priniesli domov 14 medailí. Samko Tresa dokonca suverejne zvíťazil aj v poslednom kole a stal sa tak ABSOLÚTNYM víťazom svojej kategórie. Celej výprave gratulujeme, a ostáva sa už len dôkladne pripraviť na oddielové páskovanie. A nakoniec tabuľka úspešnosti:

  Meno KATA KUMITE  
  Ivona Mesarčová   1  
  Samuel Tresa 2 1  
  Jakub Sedláček   3  
  Adam Sedláček 3 2  
  Bibiána Hroncová   2  
  Radka Radiová      
  Natália Sejnová   3  
  Katarína Gajdošová   2  
  Ján Gajdoš   2  
  Martin Baňas   2  
  Dominik Benko 2    
  Šimon Forrai 3 2  
         

        V ten istý deň, len o pár 100 kilometrov ďalej - vo Waršawe - sa náš pán tréner Imrich Bácskai zúčastnil Majstrovstiev Európy regionálnych družstiev. Pri tejto príležitosti sa zúčastnil aj kurzu medzinárodných rozhodcov a aj skúšok, ktoré zvládol a zvýšil si svoju kvalifikáciu medzinárodného rozhodcu na "kumite sudca A". Gratulujeme pán rozhodca :o)


        19.6.2010 sa v telocvični ZŠ Belehradská v Košiciach Jozef Radi a Dominik Benko zúčastnili skúšok STV na 2. a 1. kyu vo VÚKABU. Za pomerne veľkej účasti adeptov na 2. kyu sa podarilo skúšky úspešne zvládnuť len Jožkovi Radimu, Domino Benko (napriek tomu, že podľa nás - FUN CLUBU JUGO - cvičil celkom dobre) bohužiaľ neuspel. Jožkovi Radimu gratulujeme a Dominovi prajeme veľa elánu do ďalšej prípravy ... veď určite mu veľa nechýbalo, aby spáskoval aj on!


       Posledná akcia sezóny 2009 / 2010 - a zároveň prvá v sezóne 2010 / 2011 - LETNÉ SÚSTREDENIE sa tentokrát uskutočnilo na Zlatníku pri Ružíne. Celkovo sa ho zúčastnilo 24+1 cvičencov a 5 trénerov. Počasie bolo vynikajúce a preto sa bazén stal neoddeliteľnou súčasťou tréningového procesu. Okrem tréningov 3 x denne a rannej rozcvičky boli do programu zaradené aj rôzne hry ako JUGO talent show, vybíjaná, futbal, miniolympiáda a najmä JUGO SUMMER CUP, na ktorom sa súťažilo v dvoch kategóriách (nádeje a profíci).

     
     NÁDEJE      PROFÍCI  
1. miesto Tamarka Mižáková Samuel Tresa
2. miesto Jakub Sejna Radka Radiová
3. miesto Kristínka Tresová Natália Sejnová
3. miesto Denis Nevelóš Ivonka Mesarčová
     

Mali sme aj špeci tréningy: ZEN a KARATE so Senseiom Dušanom Silvášim (3. DAN) a Sebaobranu s p. Jozefom Borzom (1. DAN Jiu-Jitsu).

Posledný večer patril rodičom, ktorí si okrem guláša zgustli aj pri Armwrestlingu. Najväčší údiv však zažili pri "vizitách" na chatkách u svojich ratolestí  :o)  Sústredko dopadlo na výbornú - o čom svedčí aj fakt, že televízory na chatkách ostali nezapnuté celý týždeň. A tak sa všetci môžeme spoločne tešiť na novú sezónu 2010 / 2011 !!!

Rok: 
2009