2007 / 2008


Štart do novej sezóny 2007 - 2008 sa začal ako zvyčajne súťažou Budapest Open v Maďarsku. Naše farby tam hájil nakoniec len Dominik Benko, keď na poslednú chvíľu ochorel Július Evelley a tretí nominovaný Lukáš Sabol nemal platný pas. Vo veľkej konkurencii 750 pretekárov sa Dominovi nepodarilo získať medailu, no zážitok to bol pre neho určite veľký. Veď tam bola aj výprava z Iránu! V úlohe rozhodcu (už medzinárodného) sa turnaja zúčastnil aj Ing. Bácskai, ktorému sa ušla tá česť rozhodovať aj pár finálových zápasov.


    1. kolo Slovenského pohára ml. a st. dorastencov a juniorov sa konalo v Galante 15.9.2007 aj za účasti našich pretekárov Mati Mariščákovej, Katky Mašlonkovej a Jana Garberu. Posledný zo spomínaných mal aj radosť, keď si v repesáži vybojoval 3. miesto a tým aj prvé cenné bodíky do celkového hodnotenia pre postup na Majstrovstvá Slovenska. Nad našimi pretekármi stál p. tréner "Jožko" Sedláček. Dúfame, že v ďalšom kole si body pripíšu aj ostatní naši pretekári.


    Tradičný turnaj mladých nádejných karatistov VÚKABU - JUGO CUP 2007 - ktorého 4. ročník usporiadal náš klub 6.10.2007 mal opäť veľký ohlas nielen u pretekárov, ale aj ostatných zúčastnených. Veď uznajte sami, že 184 pretekárov zo 14 klubov bolo veľkým zadosťučinením pre nás - organizátorov. Za naše farby bojovalo 17 pretekárov, ktorí nám vybojovali celkovo 6. priečku v hodnotení klubov (len jeden bod nás delili od 5. miesta). Titul Najúspešnejší klub si opätovne vybojoval náš "odveký" rival KK UNION Košice.


Výsledky celkového hodnotenia: 1. KK Union Košice; 2. KK Goju-kai Prešov; 3. KK Kretovič Košice; 4. KK Katsudo Sabinov; 5. TJ Metropol Košice; 6. ŠŠK Jugo Košice; 7. KK Sabinov; 8. MŠK Vranov nad Topľou; 9. ŠKP Prešov; 10. Zen Shotokan Karate do Košice; 11. KK Junior Prešov; 12. - 13. Akademik TU Košice a TJ Slávia CVČ Dúha Humenné; 14. SCVČ Galaktická 9, Košice.

A tu je tabuľka s umiestneniami našich:

   
1. miesto Dominika Kissová, kumite ml. ž. + 40 kg
  Zuzana Forraiová, kumite st. ž. -45 kg
   
2. miesto Karol Barkovský, kumite ml. dorci -50 kg
   
3. miesto Peter Sutchlý, kumite ml. dorci -50 kg
  Patrik Dziak, kata + kumite ml. ž. -40 kg
   

 


    Do Prešova odišla naša výprava (D. Kissová, Z. Forraiová, D. Benko, L. Sabol a P. Dziak s trénermi J. Sedláčkom a M. Mariščákovou) s nádejou, že na 1. kole Slovenského pohára detí a žiakov sa konečne dočkajú medailí aj naši pretekári. Nedočkali sa ... totiž aby sme boli presní, odovzdávali sa poháre, aj to len niektorým, pretože si to organizátor zle zrátal. Ale nevadí, hlavne že sme neobišli naprázdno. Striebro si vo svojej váhe vybojovala Zuzka Forraiová a Dominik Benko zas bronz vo svojej. Poďakovanie však patrí všetkým. Gratulujeme.


    U našich susedov v KK UNION Košice sa 3.11.2007 konali Majstrovstvá VÚKABU dorastencov a juniorov. Na našu veľkú radosť sme obstáli výborne, keď si postup na MSR vybojovali takmer všetci naši pretekári. Škoda len, že sa nedarilo Katke Mašlonkovej, ale ešte nie je všetko stratené ... a tie výsledky? Hovoria sami za seba (postupujúci):

     
1. Július Evelley ml. dorci +65 kg
Ján Garbera ml. dorci -65 kg
Jakub Ševčík juniori -60 kg
2.    
Roman Lastomirský st. dorci -70 kg
   
3. Július Evelley kata ml. dorastenci
Martina Mariščáková kata st. dorastenky
Vlastimil Mikulský st. dorci -65 kg
4.    
Dominika Hoangová kata st. dorastenky
Ján Garbera kata ml. dorastenci
     

  


     Mikuláš (tréner Jožko Sedláček) aj tento rok zavítal so svojou Snehulienkou (trénerkou Mirkou Bácskaiovou) do nášho oddielu. No na pomoc mu tentoraz prišli až dvaja čerti (tréneri Roman Šula a Imrich Bácskai). A veruže čerti mali čo robiť! Tonfami a nunčakmi prevychovávali tých, čo si to zaslúžili. A tí lepší dostávali od Mikuláša kalendáriky s fotkou oddielu na rok 2008 a sladkú odmenu. Už sa tešíme na budúci rok, ... tí čerti snáď už neprídu!


    Veľký deň nadišiel 8.12.2007, keď KK Sabinov zorganizoval Majstrovstvá SR dorastencov a juniorov. Naša výprava opäť nechýbala, veď na "Kraji" si postup vybojovali v kata: M. Mariščáková, D. Hoangová, J. Garbera a J. Evelley a v kumite: J. Ševčík, J. Garbera, J. Evelley, R. Lastomirský a V. Mikulský. Posledne menovaný sa však zo zdravotných dôvodov nezúčastnil. No ani ostatným členom sa nedarilo a povypadávali aj napriek celkom dobrým výkonom - no konkurencia bola ešte lepšia. Zato Šťastena priala Kubovi Ševčíkovi, ktorý sa stal Majstrom Slovenska, keď vo finále takpovediac porazil na Kikken pretekára z Unionu ... ktorý bol toho času v Írsku a tak sa súťaže nezúčastnil (čo za to mohol, že bol sám ...???). Jakub sa tým pádom stal druhým Majstrom SR v ŠŠK JUGO Košice.


    12.1.2008 sa začal výborne obsadenou súťažou - Memoriálom Michala Bozogáňa - v Infinity aréne. Za účasti reprezentácií Chorvátska, Maďarska a Slovenska + výpravy z Rumunska a ďalších slovenských klubov sa vyprofiloval do budúcna jeden veľmi dobrý turnaj. Vo veľkej konkurencii sa nestratili ani naši pretekári, keď spomedzi 7 získali bronz dvaja naši: Dominika Kissová a Dominik Benko. Náš pán Sensei debutoval vo funkcii Hlavného rozhodcu.


    4. ročník už povestného Plesu východoslovenských karatistov sa konal 26.1.2008 v priestoroch GES klubu. Mimo iné Výkonný výbor VÚKABU opäť vyhlasoval najúspešnejších pretekárov za rok 2007. Medzi prvú desiatku sa dostal znovu náš "JULO" Evelley, ktorý si z plesu odniesol krásny veľký pohár, no čo bola jeho všadeprítomná mamka veľmi hrdá. Na svoje si prišiel aj pán tréner "JOŽKO" Sedláček s manželkou a riaditeľ klubu I. Bácskai, pre ktorého bol tento ples tak trochu pracovný, keďže ho musel celý odmoderovať. Ako konferanciér však nesklamal ... škoda len, že sa mu nepodarilo uhrať nejakú cenu z polnočnej tomboly aj pre ŠŠK JUGO Košice. ;-D 


    9.2.2008 - doma v Košiciach - našu česť zachraňoval Marek Horník, ktorý sa ako jediný pretekár zúčastnil Majstrovstiev VÚKABU seniorov. Pri až kriticky nízkej účasti pretekárov vo všetkých kategóriách obsadil postupové 3. miesto.


    Naša výprava zase raz vyrazila autobusom do Žiliny, kde sa 16.2.2008 konalo 2. kolo SP mládeže. Coach Jožko Sedláček si zobral pod palec Dominiku Kissovú, Patrika Dziaka a Dominika Benka a skúsili vybojovať cenné body pre postup na Majstrovstvá Slovenska. Vo veľkej konkurencii uspela len Domča, keď v repasáži vyhrala 3. miesto. No treba povedať, že chlapci to mali ťažšie, pretože už štartovali vo vyššej vekovej kategórii - prvý krát. Gratulujeme Dominika! 


   Veľký deň, ktorý sa navždy zapíše do dejín klubu bol 9. marec. Náš SENSEI alias Imrich Bácskai (alebo naopak?) oslavoval svojich jubilejných  40  rokov. Ako prekvapenie sme mu my, kohaiovia alias mladší cvičenci (alebo zase naopak?) pripravili vystúpenia ... za C-čko kihon ido, za B-čko Taikyoku Kake uke ič a za A-čko kata Seipai s bunkai. Na konci kultúrnej vložky mu najlepší (J. Evelley) a najmladší (S. Albrecht) cvičenec odovzdali darček: čierny opasok so zlatou výšivkou GO JU RYU KARA TE DO. Prajeme veľa zdravíčka, šťastíčka a na nás pevné nervy ... pán tréner.


    Na sviatok všetkých chlapov - JOZEFA - sme cez hlasitý odposluch mobilného telefónu gratulovali pánovi trénerovi JOŽKOVI SEDLÁČEKOVI. Dokonca Domino Benko okrem hlasitej gratulácie poslal oslávencovi aj krásne zamávanie rukou ... škoda len, že to a ani ten smiech po tomto spontánnom, ale o to  srdečnejšom geste nevidel sám pán tréner. Určite by mu vyhŕkli slzy do očí :o)


    30.3.2008 sa vo Vranove nad Topľou konal 2. ročník Turnaja nádejí pre karatistov - začiatočníkov. Na turnaj sme poslali niektorých našich cvičencov po prvý krát, aby si na vlastnej koži vyskúšali čo to znamená " súťažiť". A veruže nás aj prekvapili, keď nám svojimi medailami vybojovali celkové 7. miesto z celkovo 17 zúčastnených klubov. A tu sú ich mená:

Martina Dečová kata dorastenky - začiatočníčky 1. miesto
Lea Konrádyová kata dievčatá - začiatočníčky 2. miesto
Peter Radi kata dorastenci - začiatočníci 2. miesto
Nika Konrádyová kata dorastenky - začiatočníčky 3. miesto
Zuzana Forraiová kumite žiačky 3. miesto

    Veľmi dôležitá - postupová - súťaž MAJSTROVSTVÁ VÚKABU " žiakov sa samozrejme nezaobišla bez našej výpravy, plnej nádejí a očakávania výsledkov. Do Bardejova sa v sobotu 12.4.2008 autami vybrali pod vedením p. trénera "Romana" Šulu P. Zeleňák, M. Baňas, D. Kissová, L. Sabol, T. Marcinko, P. Dziak a D. Benko. A práve poslední traja menovaní si vybojovali postup na Majstrovstvá Slovenska. Slová chváli však patria aj Peťkovi Zeleňákovi a Maťovi Baňasovi, ktorí zažili premiéru na tak významnej súťaži a nenechali sa zahanbiť vo veľkej konkurencii takmer 35 pretekárov kata v ich chlapčenskej kategórii. Úlohu rozhodcu si tento krát zobral na svoje plecia J. Sedláček.  Tréneri p. Bácskaiová a p. Bácskai sa súťaže bohužiaľ nemohli zúčastniť, práve tento víkend mali na FTVŠ v Bratislave posledné 3 skúšky a 5 zápočtov ako súčasť štúdia trénerov 1. triedy. A ani oni nám na " Ďalekom západe " hanbu neurobili. A kto vyhral ktoré medailičky?

     
Striebro Dominik Benko kumite st. žiaci -45 kg
     
     
     
Bronz Dominika Kissová kumite ml. žiačky nad 40 kg
Bronz Patrik Dziak kumite st. žiaci -45 kg
     

    V Galante sa dňa 26.4.2008 uskutočnil medzinárodný turnaj Galanta Cup, ktorého sa zúčastnil len Jano Garbera. Avšak za nesmiernej rodičovskej podpory sa mu darilo ako nikdy predtým, a pre naše farby získal po dlhšom čase

" ZLATÚ MEDAILU "

na tak ťažkom turnaji. Týmto si zároveň vybojoval prvú priečku v oddielovom rebríčku TOP pretekárov. Gratulujeme !!!


    Na ME 2008 do Tallinnu, hlavného mesta Estónska odcestoval náš pán tréner I. Bácskai ako medzinárodný rozhodca spolu so slovenskou repre výpravou. Cesta bola dobrá, počasie a mesto krásne a aj výprava úspešná, veď so ziskom 1+1+2 (zlato, striebro, bronz) sme v celkovom hodnotení zo 42 zúčastnených krajín obsadili 7. miesto !


    Veľkej pocty sa dostalo nášmu klubu dňa 3.5.2008, keď si z rúk pána starostu MČ - sídlisko Ťahanovce JUDr. Cyrila Betuša prevzala

CENU MESTSKEJ ČASTI

za športovú výchovu mládeže, starostlivosť o handicapovanú mládež a reprezentáciu mestskej časti pani trénerka Mirka Bácskaiová.


    Dňa 10.5.2008 sa opäť na SOU železničnom konali Majstrovstvá Slovenska žiakov. Z našich štyroch pretekárov sa ich zúčastnili D. Kissová, D. Benko a P. Dziak (Z. Forraiová sa nedostavila ???). Posledne menovaný mal najväčšiu šancu siahnuť na medailu, ale v rozhodujúcom zápase v repesáži prehral o jeden bodík. No proste smola ... dopadli sme ako naši hokejisti :o(


    Prelomovým dňom bol Deň detí - 1.6.2008, kedy sa u nás konalo páskovanie VÚKABU na 2. - 1. kyu a majstrovské stupne. Za naše farby nastúpili Maťka Mariščáková, Jano Garbera a tréner Roman Šula. držali sme im všetci palce a veru pomohlo to! Spolu s Julom Evelleyom, ktorý spáskoval na 1. kyu, nám vďaka týmto trom borcom pribudli tri hnedé opasky. Už sa nám to začína na nástupe nejako stmievať :oD smolu mal však náš pán tréner Jožko Sedláček, ktorý neuspel v skúškach na tretí DAN. Avšak zobral to  - ako vždy - športovo a už aj začal s prípravou na nasledujúce skúšky. To by musel v tom byť čert, aby to nezvládol. A my všetci mu v tom pomôžeme !


    No a aby sa nepovedalo, tak aj náš "Sensei" Bácskai na záver sezóny úspešne zvládol štúdium trénerov 1. triedy na Fakulte telesnej výchovy a športu, na Univerzite Komenského v Bratislave, keď 10.6.2008 na výbornú zvládol záverečné skúšky. Gratulujeme pán tréner. Oss !!!


    Posledná súťaž, na ktorej bolo možné získať cenné bodíky do celkového hodnotenia pretekárov ŠŠK JUGO Košice, sa uskutočnila v Bratislave dňa 21.6.2008. Bol to už tradične Európsky pohár mládeže. Vo veľkej konkurencii 9. štátov sa našim: D. Kisovej, D. Benko a P. Dziak znovu nedarilo. Dominika a Domino v repasáži prehrali o jeden bodík :o( Jednoznačne sa v letnej príprave musíme venovať kondičke !


    Hneď na druhý deň sa konala členská schôdza ŠŠK JUGO Košice. Podľa stanov prebehli voľby do orgánov klubu s týmito výsledkami:

SPRÁVNA RADA
     
prezident:   p. Miroslava Bácskaiová
riaditeľ:   Ing. Imrich Bácskai
manažér:   Ing. Jozef Radi
ekonóm:   Ing. Andrea Forraiová
tréner basketbalu:   Ing. Miroslav Dirga
tréner karate:   p. Roman Šula
zástupca školy:   Mgr. Alexander Krajňák
     
DOZORNÁ RADA
     
predseda:   p. Jozef Sedláček
člen:   Mgr. Eva Evelleyová
člen:   sl. Janka Fedorová

Po voľbách riaditeľ klubu odmenil pretekárov, ktorí úspešne reprezentovali klub v uplynulej sezóne. Najúspešnejším pretekárom sa stal  Ján Garbera - bývalý žiak športovej triedy, ktorý zároveň získal veľký zlatý pohár. Vzhľadom k tomu, že náš klub práve v tejto sezóne ukončil svoje 5 - ročné úspešné pôsobenie, Ing. Bácskai  odmenil aj trénerov, asistentov a členov klubu (M. Bácskaiová, Mgr. A. Krajňák, J. Sedláček, R. Šula, M. Mariščáková a J. Evelley) sympatickými soškami karatistu. Diplomy sa ušli aj rodičom a priateľom klubu za ich päťročné úsilie pri rozvoji klubu. Prekvapenie bolo však až na záver, keď každý člen ŠŠK JUGO Košice dostal k piatemu výročiu založenia biele tričko s novým logom klubu a peknou výšivkou na chrbte.


    ... no a keď sme si už všetci mysleli, že máme sezónu úspešne za sebou, " prekvapili " nás naši tréneri - manželia Bácskaiovci, ktorým sa dňa 1.8.2008 narodil prvorodený synček ...

... DOMINIK

Prajeme novému členovi ŠŠK JUGO KOŠICE ako aj rodičom veľa zdravíčka, lásky a rodinnej pohody a tešíme sa na deň, keď príde na svoj prvý tréning v kimone ... aký bude mať opasok ?!?


    ... a ešte to nie je koniec! Úplný záver sezóny ukončila historicky prvá svadba členky nášho klubu - Otky Frágnerovej, ktorá deň po narodení " nového prezidenta klubu " Dominika, 2.8.2008 o 16:00 hod. povedala svoje " ÁNO " v Kaplnke sv. Michala v Košiciach Róbertovi Plencerovi. Gratulujeme pani Plencerová, a prajeme veľa vzájomného porozumenia, lásky a radosti v spoločnom manželskom živote. A už netrpezlivo čakáme na Dominikovho kamaráta :o)


 

Rok: 
2007