2005 / 2006


Novú sezónu 2005 / 2006 začal náš Julo Evelley, ktorý sa ako reprezentant zúčastnil medzinárodného turnaja BUDAPEST OPEN 25.10.2005. Vo veľkej konkurencii neobstál, škoda, sám sa vyfauloval. Hádam viac šťastia bude mať na domácej pôde. 


     Dňa 8.10.2004 náš klub zorganizoval už druhý ročník turnaja mladých košických karatistov JUGO CUP 2005. Tu sa našim darilo podstatne lepšie ako minulý rok, keď v celkovom umiestnení klubov získal náš klub 2. priečku a tým predbehol vychýrené košické kluby ako TJ Metropol alebo KK Kretovič. Nedá sa nespomenúť úspech športovej triedy na ZŠ Juhoslovanská, keď každý, ktorý sa súťaže zúčastnil,  získal medailu - až na M. Sidorjakovú. No a tu sú naše výsledky:

   

1. miesto Džubera Pavol KATA ml. dorastenci
1. miesto Garbera Ján KATA st. žiaci
1. miesto Giba Ján Kumite ml. žiaci +40 kg
1. miesto Hoangová Dominika Kumite ml. dorky -50 kg
1. miesto Žiga Mário Kumite st. žiaci +50kg
1. miesto Mašlonková Katarína Kumite ml. dorky +50 kg
     
2. miesto Hoangová Dominika KATA ml. dorastenky
2. miesto Lastomirský Roman KATA ml. dorastenci
2. miesto Ignáczová Viktória KATA st. žiačky
2. miesto Mariščáková Martina Kumite ml. dornky +50 kg
2. miesto Lastomirský Roman Kumite ml. dorci -60 kg
2. miesto Čupka Tomáš kumite st. žiaci +50 kg
2. miesto Žiga Mário KATA st. žiaci
2. miesto Mariščáková Michala Kumite st. žiačky +45 kg
2. miesto Ignáczová Viktória Kumite st. žiačky -45 kg
     
3. miesto Džubera Pavol Kumite ml. dorci -50 kg
3. miesto Molčanová Lenka Kumite st. žiačky -40 kg
3. miesto Garbera Ján Kumite st. žiaci -45 kg

        1. kolo Slovenského pohára mládeže sa konalo ako zvyčajne na SOU Železničnom v Košiciach a tak sme tam vyslali našu výpravu  o počte 15-tich pretekárov v kata j v kumite. Súťaž kata bola na vysokej úrovni a našim pretekárom sa nepodarilo získať medailu. Škoda. Ale všetko zachránili Katka Mašlonková a Dominik Benko /ktorý bol v kumite ostaršený/, keď vybojovali pre naše farby dve tretie miesta. Smolu mali aj ostatní, keď ďalším trom štyrom sa ušla povestná zemiaková medaila. No body sú body a uvidíme, kto koľko nazbiera do MSR v máji 2006. Držíme im palce.


    Konečne sa náš klub môže zúčastniť aj súťaže pre "starších". Na Majstrovstvách VUKABU starších dorastencov a juniorov po ostaršení Mati Mariščákovej a Tomáša Lehoczkého a ďalšieho člena družstva Jakuba Ševčíka sme dosiahli významný úspech: 3 pretekári = 3 medaile ... i keď len bronzové :-D ... ale veď ich skutočný čas v tejto kategórii ešte len príde - o rok. Gratulujeme.


    A opäť v Košiciach ... už povestný GISHIN CUP, medzinárodná súťaž pre mládež sa uskutočnila 6.11.2005. Aj tu sa nám darilo, keď sme získali tri strieborné medaile  /a ako vždy, aj pár zemiakových ... / a to zásluhou J. Evelleya v kata, K. Mašlonkovej a J. Garberu v kumite. P. Dziak získal nakoniec za účasť zlatú, ale pochváliť musíme celú výpravu vrátane trénerov. Len tak ďalej ...


    Seminár kata VUKABU pod vedením p. Valentu - prezidenta VUKABU a trénera reprezentácie KATA sa uskutočnil 3.12.2005 v Košiciach. Zúčastnili sa na ňom okrem trénerov I. Bácskaia a J. Sedláčeka aj naši nádejní pretekári J. Evelley, M. Lehoczký, M. Mariščáková a D. Hoangová.


    Začiatkom Februára sa opäť sfarbili naše detváky, keď všetky úspešne zvládli - mnohé po prvýkrát - náročné skúšky technickej vyspelosti " PÁSKOVANIE".


    5. február 2006 sa niesol v znamení boja o medaile. Už jubilejný 5. ročník TANDEN CUP-u opäť prilákal všetky košické kluby a ich mlaď. Naša výprava bola bohužiaľ tento krát  o čosi menšia /len 15 členná/ a tak nám len o vlások unikla 3. priečka v súťaži klubov. Vedúci výpravy p. Roman Šula však hodnotil pozitívne účinkovanie našich pretekárov, hlavne medailistov, aj tých zemiakových:

Meno a priezvisko

Kategória

Umiestnenie

Kata

Kumite

Dominika Kissová

Dievčatá

2

1

Patrik Dziak

Chlapci

3

––––

Šimon Forrai

Mlad. Žiaci  -35Kg

––-

4

Ján Garbera

Star. Žiaci -50Kg

3

–––

Peter Varholík

Star. Žiaci +50Kg

–-

4

Ján Giba

Star. Žiaci -50Kg

2

Martin Molčan

Star. Žiaci -50Kg

3

Dominik Benko

Mlad. Žiaci

3

–-

 

Záverom patrí poďakovanie aj J. Evelleyovi a M. Mariščákovej, ktorí kaučovali svojim mladším kolegom, ako aj tým, ktorí ich prišli povzbudiť.


    4.3.2006 sa ako tradične na sídl. Ťahanovce konali Majstrovstvá VUKABU seniorov. Po prvýkrát sme mali aj my zastúpenie v tejto kategórii: Mišo Lehoczký a Marek Horník. Úspešnosť bola 50%-ná, keď na potešenie trénerov sa Mišo stal úradujúcim vícemajstrom kraja. O dva týždne ho čaká ale skutočná cesta nerúbaná - MSR v Žiline. držíme palce.


    Nezvyčajne - čo sa týka termínu - sa v Prešove konalo kolo Slovenského pohára st. dorastencov a seniorov. Nezvyčajne preto, lebo táto kategória už mala MSR za sebou a tak v podstate nebolo o čo súťažiť - snáď len pre radosť z karate. Naša Janka Fedorová /kata/ a Marek Horník /kumite sen. +80 kg/ bohužiaľ neuspeli. Musia ešte natrénovať výbušnosť a hlavne dohnať kondičku.


    25.3.2006 sa naša výprava vybrala zmerať si sily na 2. ročník Zemplínskeho pohára do Michaloviec. Na veľké sklamanie trénerov sa zo športovej triedy zúčastnil len jediný pretekár - Ján Garbera, ktorý však svojím pekným 2. miestom v kumite ukázal spolužiakom, ako to má vyzerať. Spokojnosť s výsledkami bola, veď okrem Jana sa medailovo umiestnili aj ďalší: J. Evelley / 2. miesto kata, 3. miesto kumite /, T. Lehoczký / 3. miesto kumite /, Z. Forraiová / 3. miesto kumite /, J. Giba / 1. miesto kumite /. Najúspešnejším pretekárom nášho tímu sa stal Jakub Ševčík s 1. miestom kumite a 2. miestom kata. Zo 14 súťažiacich 8 medailí je ozaj slušný výsledok. Gratulujeme.


    Netradičný dátum 1.4.2005 - deň bláznov - priniesol našim pretekárom úspech. V Trnave sa uskutočnilo 3. kolo Slovenského pohára mládeže, ktorého sa zúčastnilo len pár našich: Domino (Benko), Zuzka (Forraiová), Julo (Evelley), Jano (Garbera) a Maťo (Molčan). Posledný traja menovaný si priniesli aj medaile a "dúfajme" aj postupové miesta na MSR, ktoré sa bude konať u nás doma v Košiciach. Pre poriadok ešte raz a podrobne: J. Garbera - 2. miesto kumite, M. Molčan a J. Evelley - 3. miesto kumite.


    Záplavu medailí nám doniesli Majstrovstvá VUKABU 2006 mládeže, ktoré sa konali  8.4.2006 ako už tradične v Bardejove. Z celkového počtu 13 pretekárov sa na medailových pozíciách umiestnili:

MAJSTRI KRAJA VICEMAJSTRI KRAJA 3. MIESTA
     
Dominik Benko Ján Garbera Ján Garbera
kumite ml.ž. -40 kg kumite st.ž. -50 kg kata st.ž.
Július Evelley   Július Evelley
kumite st.ž. +50 kg   kata st.ž.
    Lenka Molčanová
    kumite st.ž. -45 kg
    Zuzana Forraiová
    kumite ml.ž. -35 kg
    Jaroslav Zembjak
    kumite ml.ž. -40 kg
    Ján Giba
    kumite st.ž. -50 kg

    20.4.2006 sa v klube oslavovalo. Nášmu pánovi trénerovi Jožkovi Sedláčekovi pribudol ďalší, už v poradí 4. +. Toto jeho krásne životné jubileum  cvičenci odmenili srdečným potleskom, ktorý bolo počuť určite až do susednej telocvične :-D Všetci mu prajeme veľa zdravíčka, lásky, rodinnej pohody a úspechov v jeho trénerskej praxi

 !!! HAPPY BIRTHDAY !!!


    Veľkým dňom nášho oddielu sa stal 7. máj 2006, kedy sa p. Andrea Forraiová, Andrea Silvášiová a p. Michal Lehoczký a Roman Šula zúčastnili kurzu trénerov III. triedy organizovaného VÚKABU. Po trojdňovom strastiplnom školení, prednáškach a tréningoch a im úspešne podarilo ukončiť kurz a týmto náš klub získal ďalších - tak potrebných kvalifikovaných trénerov. GRATULUJEME !!!


    A je to tu. Vrchol sezóny - Majstrovstvá SR mládeže. Kde? No jasné že na SOUŽ v Košiciach. Kedy? 13.5.2006. Koľkí? 8 pretekárov (2 kata + 8 kumite). Medaile? Škoda, že len jedna - bronzová :-( Ale aj to poteší ... No a teraz pekne po poriadku. Okrem kaučov p. Bácskaiovej, Forraiovej a p. Sedláčeka a skupinky nišich fanúšikov, v športovej hale na SOU železničnom strávilo 13 hodín (od 8:30 - 21:30 hod.) aj našich osem pretekárov: Jano Garbera, Julo Evelley, Zuzka Forraiová, Dominik Benko, Jarko Zembjak, Jano GIba, Lenka Molčanová a Katka Mašlonková. Súťaž bola o to náročnejšia, že sa pretiahla do neskorých večerných hodín a to bolo na všetkých súťažiacich a aj na rozhodcoch vidieť. Pochváliť môžeme hádam len organizátora KK Kretovič Košice, ktorý s svojej úlohy zhostil na výbornú. Táto súťaž bola o to zaujímavejšia, že sa tu rozhodovalo o tom, kto z našich získa titul najúspešnejšieho pretekára klubu v sezóne 2005 / 2006. Svojim tretím miestom si ho zrejme vybojoval Julo Evelley. Škoda len, že neudržal dvojbodové vedenie tesne pred koncom zápasu - a bolo by z toho finále. Ostatným tiež patrí poďakovanie, veď nečakane Zembjak aj Mašlonková mali na dosah bronz ... ale dopadli ako Julo, alebo skôr ako naši hokejisti? No a konečne je čas pripravovať sa na páskovanie - veď je na to len necelý mesiac.


    Zen a karate? 17.5.2006 k nám na tréning zavítali Dušan a Olinka Silvášiovi, aby nám ukázali ako sa dá spojiť cvičenie tela i ducha. Dušan - učiteľ Dharmy - viedol tréning v duchu starých tradícií, zameraný na prácu s dychom a energiou. Na konci nás spoločne "zasvätili" do tajov zenovej meditácie. No a keďže ukážka mala úspech, my starší sme sa dohodli, že to skúsime "naostro" v Zenovom centre. Čo to asi s nami urobí ...???


    29.5.2006 sme sa stretli v Košickom zenovom centre, aby sme si vyskúšali už naostro praktiku ZEN-u. Po úvodných spevoch,  a 2 x 15 minútových sedeniach s 10 min. prestávkou v chôdzi, sme celú akciu zavŕšili kolom Dharmy. Všetkým sa nám tam páčilo a asi sa tam ešte vrátime. Teda určite! Káááác!


    Seminár kata vo VÚKABU, ktorý sa konal 27.5.2006, bol opäť príležitosťou pre nás trénerov ale aj našich najlepších katistov, aby si zopakovali prípadne naučili vyššie Goju kata pod vedením p. Valentu. Podľa jeho slov, náš klub patril na tomto seminári medzi najlepšie.


    Začiatok Júna bol naozaj perný. Páskovanie VUKABU na 2. - 1. kyu a majstrovské stupne sa nám vydarilo. Náš Julo Evelley získal 2. kyu, nehovoriac o tom, že deň predtým absolvoval kondične náročné reprezentačné sústredenie spolu s Janom Garberom, a p. šéftrénerka Bácskaiová získala 1. DAN v šýle Goju ryu. Týmto činom je snáď jediná, ktorá má dva majstrovské pásy v dvoch rôznych štýloch vo VUKABU. Obom samozrejme gratulujeme!


    Hneď na ďalší deň - v pondelok 12.6.2006 - sa konala vo veľkej telocvični 5. členská schôdza ŠŠK JUGO Košice za prítomnosti členov Správnej  a Dozornej rady, členov a rodičov. Riaditeľ klubu, ktorý viedol celú schôdzu, odmenil úspešných pretekárov, udelil čestné 9. kyu riaditeľovi ZŠ Juhoslovanská 2, p. Mgr. Krajňákovi, odmenil šéftrénerku p. Bácskaiovú za celoročné úsilie, poďakoval sa rodičom a zdôraznil prírastok nových trénerov v klube. Počas diskusie spomenul organizovanie letného sústredenia, či tréningy počas prázdnin. Novinkou bola nová "rovnošata" funkcionárov: čierne nohavice bez manžiet, biela košeľa s krátkym rukávom a kravata v klubovej oranžovej farbe /dámy mali uviazanú elegantnú oranžovú šatku/. No proste na úrovni.


    Posledná veľká súťaž s medzinárodnou účasťou bola v Bratislave. 17.6.2006 sme o 4:00 hod. ráno vyrazili autobusom spolu s ostatnými klubmi VÚKABU za medailami do športovej haly na Pasienkoch. Celá súťaž mala síce vysokú úroveň, čo sa týka pretekárov, ale čo sa týka organizácie, tá zahaprovala. Veď sami uznajte, začat kumite až o 15:00 hod., to sa ešte nestalo. Nečudo, že sme z Blavy odchádzali o 22:00 hod. a domov došli až o štvrtej hodine rannej. No aspoň nás hrial výkon našich dvoch pretekárov: Jula Evelleya a Jana Garberu. Jano bol na takejto súťaži vôbec po prvýkrát a prehral na Hantei 2:1, no Julovi sa podarilo vybojovať 3. miesto v kumite st.ž. +50 kg. Skúsenosti sú predsa len skúsenosti. čaká nás už len pohárová súťaž v Humennom ... o týždeň.


    A je to tu. Humenné ... 24.6.2006 ... 3. ročník Podvihorlatského pohára ... štyri autá, 13 pretekárov, dvaja rozhodcovia a jeden coach. A výsledky? D. Kissová a M. Žiga striebro, J. Evelley a M. Mariščáková bronz. Síce trochu málo, ale aj celkovo tam bolo málo pretekárov a ešte menej skúsených rozhodcov - a niektoré verdikty boli veruže zvláštne ... No sezónu sme zavŕšili znovu úspešne a hurá na prázdniny !!!


    Aby ani náhodou cez prázdniny nebola nuda, vymysleli si na nás naši tréneri tkz. letné sústredenie. A tak sa pár odvážlivcov z našich radov vybralo dňa 30.7. 2006 do Drienice (okres Sabinov), aby zistilo, čo také sústredenie obnáša. A čuduj sa svete, okrem klasických tréningov na "antuke", sa v programe objavil aj nový "JUGO SUMMER CUP, plavecká súťaž v neďalekom bazéne (výrivka bola ozaj super), strelecká súťaž z "brokovky", Miniolympiáda, futbalový, či stolnotenisový turnaj. A keďže karatisti sú zvyknutý na disciplínu a poriadok, tréneri spolu s pani zdravotníčkou bodovali izby každý deň (niekedy až dvakrát - a to neohlásene :-D). Počasie nám vcelku prialo, večerné dažde nám akurát posunuli uvítací táborák tak, že bol z neho skôr záverečný. Týždeň zbehol ako voda a z LS 2006 nám ostanú už len spomienky na výlet na "Lysú" či ranné rocvičky alebo ...


 

Rok: 
2005